Köp- och leveransvillkor

Privatpersoner

Genom att beställa varor på Dorimax.eu accepterar du våra generella villkor. Avtalet upprättas samtidigt som din beställning accepteras. Du måste vara över 18 år för att få handla på Dorimax.eu.

Är det något du undrar över gällande våra villkor når du oss enklast på info@dorimax.se

Vårt juridiska namn är: Dorimax AB, organisationsnummer 556933-1837, adress Sjöviksvägen 3, 152 57 Södertälje, Sverige

Priser

Priser anges inklusive moms. Ät- och drickbara artiklar inkluderar 12 % och övriga artiklar inkluderar 25 % moms.

Beställning

Beställning görs direkt i vår Webbshop. Efter beställning ska varan betalas direkt till oss (i förskott) och du får ett bekräftelsemail på ditt köp. Du har 7 dagar på dig att betala din order, efter 7 dagar raderas din order.

Betalning

Vi erbjuder BG, Swish som betalningsmetod. Du måste betala för din order innan du får den levererad.

Förskottsbetalning med Swish, 1233120870

Du betalar in pengar i förväg till vårt företagskonto genom Swish. Efter att du skickat din order i kassan, får du information på skärmen samt via E-post hur du går tillväga. Betalar du med Swish, då kommer in dina pengar direkt till vårt konto och vi kan skicka iväg din beställning direkt samma dag eller dagen efter. Läs mer om Leverans tid inom Sverige.

Förskottsbetalning med Bankgiro, 210-4404

Du betalar in pengar i förväg till vårt företagskonto genom Bankgiro.

Frakt inom Sverige

Fraktfri gräns är från 600 SEK eller mer och varorna levereras till ditt lokala paketombud. Om du behöver få dina varor hemskickade tillkommer en avgift på ca. 150 SEK.

Handlar du för mindre än 600 SEK, tillkommer en Fraktkostnad. Priset beror på paketets mått och vikt och kan avläsas direkt i systemet när du har lagt in din beställning. Vi har en litet hämtlager i Södertälje. Avhämtning är kostnadsfritt, men vi måste avtala tid i förväg. Du når oss på mail info@dorimax.se.

Leveranstid inom Sverige

Beställningar som görs före klockan 20.00 på helgfri vardag behandlas samma dag och levereras på vår utleverans dag, normalt inom 2-3 dagar inom Sverige, förutsatt att din beställning är betald och pengarna finns på vårt konto.

Betalda och bekräftade beställningar före 09.00 kan skickas samma dag om den faller på en utleverans dag.

Leverans

Vi skickar dina varor med Schenker, vilket innebär att varorna skickas till ditt lokala Schenkers paketombud, där du hämtar ut paketet. Du blir aviserad via sms när ditt paket finns redo för avhämtning.

Paketet ligger på utlämningsställe i max. 14 dagar från det att du har fått din sms-avisering. Därefter går paketet i retur till Dorimax.eu. Försändelser som inte hämtas ut av mottagaren ersätts ej. Om ett paket går i retur pga. att det inte har hämtats ut i tid får kunden själv stå för returkostnaden till oss, dvs vi drar av fraktsumman på ordersumman. Om kunden vill ha en extra utkörning då står kunden för den extra fraktkostnaden.  Vi reserverar oss för att samtliga lagervaror blir slutsålda innan vi hinner uppdatera hemsidan, och då upplyser vi kunderna om den beräknade leveranstiden. Kunden har alltid rätt att häva köp utan kostnad om inte varan finns i lager.

Fraktkostnad och leveranstid utanför Sverige

Fraktkostnad tillkommer alltid oavsett ordersumma och ligger runt 200-250 SEK. Vi använder Posten eller DPD. Leveranstid inom 1 vecka.

Ångerrätt, Reklamation och Retur

Enligt Distansavtalslagen har du alltid öppet köp i 14 dagar. Ångrar du ditt köp skickar du varan till oss, väl förpackad tillsammans med ditt namn, adress, telefonnummer och med en anmärkning om öppet köp. Varan måste dock komma tillbaka oanvänd och i originalskick till oss. Du får själv stå för fraktkostnaden. Har du kommit upp till fraktfri gränsen på 600 kr och ångrar ditt köp tar vi ut en fraktavgift på 55 kr.

Vid reklamation meddela oss varför du inte godtar varan samt ange varför du anser att varan är felaktig via info@dorimax.se

Om varan är skadad under transport kan vi ersätta dig med en ny vara och vi står för frakten. Vi behöver ett foto på den skadade produkten och foton ska skickas till info@dorimax.se

Returadress vid öppet köp och reklamation:

Dorimax AB, Sjöviksvägen 3, 15257 Södertälje

Återbetalning

Efter att vi har mottagit och kontrollerat varan sätter vi in pengar på ditt konto på varuvärdet. Återbetalning görs inom 7 arbetsdagar. Har du betalat med BG kommer pengarna returneras till ditt konto. Har du betalat med swish, skickas beloppet till ditt mobilnummer.

Personuppgiftslagen

Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i personuppgiftslagen (PUL). Vi delar aldrig våra kunders privata uppgifter/adress.

Tvist

Eventuella tvister löses i första hand i diskussion med vår kundtjänst. Mejla oss till info@dorimax.se. Vi följer Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer och hänvisar i övrigt till Europeiska kommissionens verktyg för tvistlösning på nätet:

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SV