Artiklar och fakta om
våra produkter och PALEO/AIP kost

GRÖNBANANMJÖL

Grönbanan är en väldigt viktig källa till Resistent Stärkesle 2. Varför? Den gröna omogna bananen innehåller 35% RS2 som kroppen inte kan bryta ner, endast de goda tarmbakterierna. När dessa bakterier har ”ätit” upp fibrerna som även kallas prebiotika (inte probiotika), då tillverkar de smörsyra till kroppen som är lekande för våra tarmar.

Våren 2017 blev jag kontaktad på mail av en känd professor, Stig Bengmark och han skriver så här till mig:

”Hej Dora,

Jag finner det mycket intressant. Jag är professor och föreläser om hälsa – jag har jobbat mycket med forskning om grön banan i det förgångna. Fann bl.a. att det var bättre med grön banan vid magsår än alla världens magmediciner.”

Stig Bengmark professor

Stig Bengmark professor

Jag är väldigt tacksam för professorns kommentar.
Vi hoppas att vårt bananmjöl bidrar till en god tarmhälsa för alla som lider av IBS, Crohns, Glutenintolerans, autoimmun sjukdom och saknar Prebiotika.
Bananmjölet kan sänka blodsockret på morgonen om man intar mjölet på kvällen med vatten.

Vårt bananmjöl tillverkas i Ecuador. Bananerna skördas när de är omogna och sedan skalas, torkas och mals till mjöl. Vi säljer endast kontrollerad mjöl.

CASSAVAMJÖL

Vi säljer endast 100% Cassavamjöl! 

På svenska marknaden finns olika fabrikat av cassavamjöl, som i själva verket är cassavastärkelse, eller även kallad tapiokastärkelse.
Tyvärr marknadsför många företag stärkelsen som mjöl, men i själva verket säljer de bara stärkelse. Man bör även komma ihåg att stärkelsen är en billigare produkt än mjölet!

Dessa exotiska mjöl är ganska nya i Europa, därför vet inte många människor att det finns stor skillnad på mjöl och stärkelse. Det är inget fel på stärkelse, men om man följer en recept och har fel mjöl hemma, då blir inte resultat samma.

Många som äter enligt paleo och AIP har reagerat på stärkelsen och har fått magont. Om man äter enligt AIP, då ska man välja mjöl och inte stärkelse!

Tapiokastärkelse 
Tapiokastärkelse tillverkas på avskalad Cassava/Manioc/Yuca rot. Man mixar roten till en massa och tillsätter vatten som innehåller en surlig medel. På det viset påskyndar man processen  för att få en pulveriserad produkt.  (man kan känna lite sur smak på mjölet under flera dagar efter bearbetningen). När allt vatten avdunstar från massan under processen, då bildas tapiokastärkelse. 

FILM OM TAPIOKASTÄRKELSE TILLVERKNING

Cassavamjöl
Cassavamjöl tillverkas på avskalad Cassava/Maniok/Yuca rot. Processen är väldigt enkel, man skivar, torkar och mal roten till mjöl. Cassavamjöl ger ”tjockare konsistens” till bakverk och bröd. Mjölet kan absorbera mycket vatten och fungerar bra ihop med annan rot- eller spannmåls mjöl.

VI HAR RENT MJÖL I PÅSEN!  🙂