Våra leverantörer

DORIMAX AB arbetar endast med ungerska leverantörer sedan 1998.

Ungern är inte bara Gulasch och langos, det är mycket mer. Det finns många duktiga tillverkare i landet som har fantastiska kvalitets produkter och vi arbetar med några av dessa.
Vår VD kommer själv från Ungern och vill gärna hjälpa dessa ungerska småföretagare att deras produkter ska nå utanför Ungerns gränser.

GLUTIS
PaleoLita
Saltinhalator

GLUTIS

Sedan 1998 har vi agentur i hela norden på våra glutenfria produkter som vi kallar GLUTIS.
Det tillverkande ungerska företaget som är ISO9001 certifierat, har verkat sedan 1993. Man har startat som en familjeverksamhet och har i nuläget 20 anställda. 2003 har företaget flyttat in i en större och hypermodern fabrik, för att kunna möta den växande efterfrågan på deras produkter. De har vunnit flera utmärkelser för sina glutenfria produkter. Produktionen sker i en säker glutenfri miljö, där endast glutenfria produkter tillverkas.

 

Tillbaka upp

PaleoLita

Vi saknade paleo och AIP mjöl på marknaden och därför år 2014 inledde vi ett samarbete med ett företag som kunde leverera Grönbanan, Jordmandel och andra sorters paleo och AIP mjölprodukter. Dessa paleo produkter marknadsförs nu under produktnamnet PaleoLita, som är ett inregistrerat varumärke.

Dorimax AB var det första företaget som började marknadsföra Jordmandelmjöl, även kallad Chufa och Grönbanan (plantain) mjöl, även kallad pisangpulver i Sverige!

Tillbaka upp

Saltinhalator

Dorimax AB är återförsäljare för den äkta ungerska Saltinhalatorn, även kallad saltpipa.

Vår leverantör startade sitt verksamhet 1993 och tillverkade olika sorters luftrengörare apparater. 2002 har de konstruerat en medicinteknisk apparat för de som lider av astma och allergier och kallades saltpipa, SÒPIPA. Företaget har en ledande position i Ungern inom luftrengöring för hem och kontor, samt inom medicintekniska apparater (saltinhalatorn).
Tillbaka upp

Hej vilken trevlig sida bra information. Visste inte att det fanns detta mjöl, jordmandelmjöl perfekt jag som är nötallergisk.

Annica

Hej!! Jag tycker verkligen om era produkter!

Lotta Wanner

Doras grönbananmjöl har liknande egenskaper vad gäller resistent stärkelse (RS) som kallt potatismjöl har och är ett alternativ för den som är skeptisk mot potatis för att det är en nattskatteväxt.

Per Wikholm, Mikrobiolog och omvärldsanalytiker

Jag finner detta mycket intressant. Jag är professor och föreläser om hälsa – jag har jobbat mycket med forskning om grön banan i det förgångna. Fann bl.a. att det var bättre med grön banan vid magsår än alla världens magmediciner.

Stig Bengmark, Professor

I sitt sortiment har hon även mjöl av tigernöt eller chufa. Tigernöten har hängt med oss i många miljoner år sedan våra förfäder vandrade ut på den afrikanska savannen. Den är inte en nöt utan en rotknöl, precis som potatisen. Jag har själv testat Doras tigernötsmjöl i pannkakssmet och för panering av schnitzlar och det funkar utmärkt.

Per Wikholm, Mikrobiolog och omvärldsanalytiker

Bli en av våra återförsäljare

    Ditt telefonnummer

    Läs vår Integritets- och Cookie Policy (GDPR) här.