Om DORIMAX

DORIMAX startades 1998 som ett enskilt bolag av Dora Vig Bjon. 2013 ombildades bolaget till Dorimax AB, med säte i Södertälje.

Dorimax AB´s vision är att erbjuda glutenintoleranta en god kvalitetspasta och paleo/aip produkter till autoimmun sjuka.

Företaget har 2st egna inregistrerade varumärken, GLUTIS och PaleoLita.

GLUTIS sortimentet innehåller glutenfri pasta & kex. PaleoLita sortimentet innehåller paleo och AIP mjöl, pasta, nötter, chips, mm.

Dorimax AB levererar GLUTIS pasta till grossister Martin & Servera, Menigo, Mediq, OneMed samt till alla apotek genom Mediq. (tidigare genom Tamro).

2018 öppnade DORIMAX en paleo & aip webbshop som riktade sig till privat personer.

2023-05-01 har Dora flyttat till Ungern och driver företaget därifrån. I övrigt fortsätter bolagets verksamhet som tidigare.

2024 -03-01 har Dorimax slutat med webbshop försäljning till privat personer. Dorimax egna paleo och aip produkter finns just nu hos företaget Viaventri.

Vår Saga

”… Det var en gång en liten pojke som hette Dennis. När han var 3 år fick han diagnosen – glutenintolerans. Hans mamma gjorde allt för att ge sin son god mat varje dag. Men Dennis var aldrig nöjd med pastan som mamman lade fram på bordet, tills en dag när han var på semester i Ungern hos mormor och blev bjuden på en god glutenfri pasta.

Pojkens mamma, Dora tog tag i saken och började importera pastan från Ungern.

Men vad ska pastan heta? – undrade hon efter ett tag. Jo, vi döper den till GLUTIS och självklart ska det vara en majsgubbe på påsen med en ungersk hatt, som bara väntar på att du ska provsmaka.

Dennis blev nöjd med pastan GLUTIS och han har nu vuxit till en tonåring som har accepterat sin intolerans, eftersom det finns en pasta som både är god och glutenfri. …

Så var sagan slut.”

Dennis
Vi söker nya samarbetspartners/webbutiker som vill sälja våra produkter. Kontakta oss vid intresse!

Hej vilken trevlig sida bra information. Visste inte att det fanns detta mjöl, jordmandelmjöl perfekt jag som är nötallergisk.

Annica

Hej!! Jag tycker verkligen om era produkter!

Lotta Wanner

Doras grönbananmjöl har liknande egenskaper vad gäller resistent stärkelse (RS) som kallt potatismjöl har och är ett alternativ för den som är skeptisk mot potatis för att det är en nattskatteväxt.

Per Wikholm, Mikrobiolog och omvärldsanalytiker

Jag finner detta mycket intressant. Jag är professor och föreläser om hälsa – jag har jobbat mycket med forskning om grön banan i det förgångna. Fann bl.a. att det var bättre med grön banan vid magsår än alla världens magmediciner.

Stig Bengmark, Professor

I sitt sortiment har hon även mjöl av tigernöt eller chufa. Tigernöten har hängt med oss i många miljoner år sedan våra förfäder vandrade ut på den afrikanska savannen. Den är inte en nöt utan en rotknöl, precis som potatisen. Jag har själv testat Doras tigernötsmjöl i pannkakssmet och för panering av schnitzlar och det funkar utmärkt.

Per Wikholm, Mikrobiolog och omvärldsanalytiker

Bli en av våra återförsäljare

    Ditt telefonnummer

    Läs vår Integritets- och Cookie Policy (GDPR) här.