Paleolja – Solrosolja med Omega-9

Paleoljan tillverkas i Ungern och används flitigt inom paleo matlagning sedan några år tillbaka. Oljan har en neutral smak och därför kan användas i alla maträtter, både vid bakning och fritering/stekning.

Vanlig Solrosoljor är inte godkänd inom paleo, eller inom antiinflammatorisk kost, eftersom den innehåller för mycket Omega 6-fettsyror, som driver på inflammationer i kroppen. Men det finns en speciell solros sort som innehåller mindre än 2% Omega 6 och över 90% Omega 9-fettsyror. Omega 9-fettsyran är inte så känd i allmänhet, men den är ett nyttigt fett för oss, den kallas även oljesyra.

Paleoljan kan ersätta kokosfett i matlagning, eftersom många människor har börjat reagera på kokosfett med magont och diarréer.

Med oljan kan man göra t.ex. kalla såser som majonnäs, i olika söta bakverk och kakor eller fritering ochanvända flera gånger. (sila oljan)

Mer info om oljan:

Kallpressad vegetabilisk olja med hög Omega 9-fettsyrahalt på över 90 % och låg omega 6-fettsyrahalt på max 2%.
En produkt utvecklad för paleolitisk diet, som produceras av speciella solrosfrön genom kallpressning. Efter deodorisering och smakeliminering är den jämförbar med en god jungfruolivolja. På grund av det enastående höga innehållet av omega 9-fettsyror (oljesyra) och som ett resultat av den tidigare nämnda processen, kan produkten användas vid 170° C värme, minst 3-4 gånger (om man väljer att behålla oljan efter fritering). Oljan skummar inte och absorberar matens arom.

Paleolja kan till och med inkluderas i en strikt paleolitisk diet. Extraktionen av oljan görs genom att krossa sönder  och pressa oljan ur fröna, så att den bevarar sina vitaminer helt. Eftersom skalet skalas av innan fröna pressas, finns ej restprodukter från eventuella bekämpningsmedel i oljan. Oljan är fri från lösningsmedel.

Förespråkare av en hälsosam livsstil värdesätter att oljan har en högt innehåll av E-vitamin, omättade och essentiella fettsyror.

Oljesyran, omega-9-fettsyran finns i olika livsmedel som t.ex, oliver, avokado, mandel och raps. Den är inte en essentiell fettsyra, eftersom kroppen själv kan tillverka den.

Hoppas ni vill testa vår Paleolja. Här kommer länken till produkten: PALEOLJA

//Dora

PS! Just nu erbjuder vi 10% rabatt på Paleolja i vår webbshop. För att få rabatt ange koden Julkalender8 i kassan. Rabatten kan användas till 31 december. Länk till produkterna hittar du längre upp i texten.

Du kan använda flera rabattkoder i kassan samtidigt. Om du vill handla både Paleolja och chips, anger du olika rabattkoder efter varandra och uppdaterar kassan.