KOLLAGENPEPTIDER – BIFF, FISK, KYCKLING

Vi erbjuder 3 olika sorters Kollagenpeptider som kommer från Biff (bovint), Fisk och Kyckling och de kan tas som ett kosttillskott.  Kollagenet kommer från djurens hud, ben och brosk som där efter har brutits ner till små beståndsdelar som kallas kollagenpeptider.

Kollagenpeptider är ett mycket smältbart och biotillgängligt kosttillskott som används för att stödja kroppens förmåga att producera sitt eget kollagen. Om man regelbundet tillför kroppen med kollagenpeptider så kan det bidra till friskare leder, starkare hår och naglar samt att huden blir mer elastisk.
Våra kollagenpeptider är hydrolyserat kollagen. dvs Kollagenet är redan ”försmält” som betyder att det blir lättare för kroppen att ta upp. Peptiderna är smaklösa, löser upp sig i kalla och varma drycker och fungerar därför alldeles utmärkt att blanda i mat, smoothies, kaffe och till och med bakverk.

Om man regelbundet tillför kroppen kollagenpeptider kan man få friskre leder, starkare hår och naglar, samt huden blir mer elastisk.

Alla våra kollagenpeptider är AIP/Paleo livsmedel. De används ofta i samband med träning och om man har problem med ledvärk, hår, hud och naglar, även med mage och tarm.

TIPS! Om du är Neu5Gc (N-glykolylneuraminsyra) känslig person välj hellre kollagenpeptider från Fisk och Kyckling än Biff och Gris.

”5 Neu Gc är en animalisk produkt som inte förekommer naturligt hos människor men kan integreras i kroppen genom diet.
Kroppen kan skapa antikroppar mot denna produkt och en mycket hög andel patienter med positiva anti-TPO-antikroppar har också antikroppar mot 5 Neu Gc.
Det är möjligt att det finns en koppling mellan konsumtion av animaliska produkter och utvecklingen av Hashimoto. ” Dr. Westin Childs. Läs mer om doktorns rekommendationer och Neu5Gc och Hashimotos

Kollagenpeptider från BIFF

Bovint hydrolyserat kollagen utvinns från nötkreatur. Rekommenderas för idrottare och människor med hårt fysiskt arbete.

Kollagen är det naturliga proteinet som stöder strukturen i kroppens primära vävnader: dess bindväv. Kollagen ger organ och vävnader elasticitet. 75% av vår hud består av kollagen, och totalt sett så består alla kroppens proteiner av cirka 30% kollagen. Kollagen är en naturlig produkt i kroppen, även kallad kroppens lim, eftersom den förbinder muskler, bindväv i huden, ligament, brosk, senor.

Rekommendation:

1 matsked/dag, minst i 3 månader. Senare kan man öka dosen till 2-3 matskedar/dag. Det optimala är att ta pulvret på morgonen och på kvällen.

Kollagenpeptider från FISK

Detta hydrolyserade kollagenpulver utvinns från fiskens ben och hud. Rekommenderas för alla som inte är allergiska mot fisk och även för Neu5Gc känsliga personer.

Kollagenpeptider från fisk är AIP/Paleo livsmedel. Kan användas även av de som har sjukdomen Hashimoto.

Produkten innehåller det franska fiskkollagenet Naticol®, den mest försmälta versionen av alla kollagener, där peptidernas genomsnittliga storlek redan från början är under 2000 Dalton, så att de kan upptas snabbt och fullständigt av kroppen.

En annan viktig skillnad är att detta kollagen är Neu5Gc-fritt och lämpar sig därför för de som följer en strikt autoimmun diet och därmed vill undvika livsmedel från däggdjur innehållande Neu5Gc. Produkten innehåller även mer glycin än andra produkter som är baserade på gris eller nötkreatur.

Rekommendation: 5-10 g per dag

Kollagenpeptider från KYCKLING

Detta är en enzymatiskt för-smält (hydrolyserad) kycklingbrosk extrakt, producerat i Frankrike, som inte bara innehåller kollagen från brosket, utan också den så kallade extracellulära matrixen. Förutom typ II-kollagen innehåller den naturligtvis hyaluronsyra och aminoglykaner, särskilt kondroitinsulfat. (ej tillsatt). Rekommenderas för alla och även för Neu5Gc känsliga personer.

Rekommendation: 1,5 g (ca 1 rågad tesked) per dag

 

Psst! Ni som har sett Hollywoodfruar, har sett säkert Anna Anka äta kycklingbrosk med god aptit………….. den brosken var lite hårdsmält jämfört mer kollagenpeptider från kyckling. Här äter Anna brosken.……. spola till 4,25 i filmen.

Medan jag sitter här och skriver, dricker jag en kopp varm ”buljong” på Kollagenpeptider från Kyckling. Eftersom själva smaken på pulvret inte så njutningsbar, har jag kryddat buljongen med salt från Parajd och citronsaft.

Önskar er en trevlig Onsdag.

//Dora

PS! Just nu erbjuder vi 10% rabatt på alla våra KOLLAGENPEPTIDER i vår webbshop. För att få rabatt ange koden Julkalender16 i kassan. Rabatten kan användas till 31 december. Länk till produkterna hittar du längre upp i texten.

Du kan använda flera rabattkoder i kassan samtidigt. Om du vill handla både PEPTIDER och CHIPS, anger du olika rabattkoder efter varandra och uppdaterar kassan.