KAKAOPULVER, KAKAOSMÖR & KAKAOMASSA

Choklad gör dig lycklig och glad. Varför? Jo den innehåller tryptofan, en aminosyra som utgör grundstommen till signalsubstansen serotonin. När serotonin frigörs i kroppen, signalerar detta till hjärnan att vi mår bra. Tryptofan och serotonin påverkar vårt humör positivt, vår hälsa och vårt tänkande.

När jag var ungdom och spelade schack, fick jag lära mig att alltid äta choklad innan match, vilket skulle få mig att tänka bättre. Eller inför en skoluppgift. Inför ett prov åt jag alltid choklad. Och vet du, det hjälpte.

Kakaon är rik på flera näringsämnen, på antioxidanter och polyfenoler. Kakao innehåller teobromin, som hjälper till att  vidga luftrören så att blodet kan syresättas. Kakaobönan innehåller även koffein som bidrar till att vi känner oss pigga. Därför ska man kanske undvika äta mörkt choklad på kvällarna.

Det finns skillnad på kakao och kakao. Många vanliga kakaopulver som finns i butikshyllan är avfettade eller upphettade. Om man gör båda processerna, förstör man det nyttiga med kakaon. Kakaopulvret ska helst vara ”raw”, dvs obehandlad och ha kvar alla vitaminer och mineraler.

Vissa vattenlösliga vitaminer samt flavanolerna förstörs lätt vid upphettning. Därför är rå kakao att föredra framför vanlig kakao.

Vår kakaoprodukter är ekologiska och är obehandlade. Kakaopulvret kommer från Peru….. och det är ”raw”.

Kakaopulver och kakaomassa undviks under AIP diet, men Kakaosmör får godkänt, därför är det en uppskattad produkt.

Vad kan man göra med dessa produkter? Du kan göra din egen choklad som du kan dekorera med tex frystorkade hallon.

Tips! När du använder kakaopulver eller färdig choklad, tillsätt alltid en liten nypa salt för att framhäva smaken på slutprodukten.

Här hittar du våra produkter:

KAKAOSMÖR knappar

KAKAOMASSA knappar

KAKAOPULVER

Nu blev jag sugen på en kopp varm choklad…… men nu när jag skriver dessa rader är det mitt i natten och man ska helst undvika kakao på kvällarna så det blir bara lite Kakaosmör i munnen, för att få i mig lite extra energi. //Dora

PS! Just nu erbjuder vi 10% rabatt på våra KAKAO produkter i vår webbshop. För att få rabatt ange koden Julkalender21 i kassan. Rabatten kan användas till 31 december. Länk till produkterna hittar du längre upp i texten.

Du kan använda flera rabattkoder i kassan samtidigt. Om du vill handla både KAKAO produkter och PALEOLJA, anger du olika rabattkoder efter varandra och uppdaterar kassan.