Den 9 september fyller min son Dennis 30 år och det ska vi fira hos Dorimax med 10 % rabatt på alla våra produkter. På grund av hans sjukdom har jag ett litet, men blomstrande företag sedan 22 år tillbaka. Hur blev mitt företag, Dorimax till?

Text: hämtat från boken: Boosta – din – Business……….. pst. jag är medförfattare till boken

Sonens sjukdom gjorde mig till företagare

Det är många som vill starta eget, men för min egen del var det aldrig planerat. När min son var i femårsåldern konstaterades det att han hade tarmsjukdomen celiaki, mer känd som glutenintolerans och tyvärr fanns det inte så många alternativ till pasta, bröd och andra glutenfria produkter på 90-talet. Bröd och bullar kunde jag baka själv, men värre var det med pastan eftersom majsmjölet jag använde saknade gluten (bindemedel).
Sommaren 1998 åkte jag på semester till mitt hemland Ungern där jag och min mor förgäves åkte runt bland matvarubutikerna i ett försök att hitta glutenfri pasta. Till min lycka hittade jag tillslut en liten hälsokostbutik som sålde majs- och potatisbaserad pasta. Jag köpte på mig några påsar och var väldigt spänd hur den skulle smaka. Vågade jag hoppas? Till min stora förundran och lycka smakade det som vanlig pasta och sonen älskade den!
Så småningom växte en tanke, en idé fram. Borde det inte vara fler som saknar en vettig glutenfri pasta? Idén växte och jag bestämde mig för att importera pastan till Sverige. Jag kontaktade leverantören, ett mindre familjeföretag, och presenterade min idé. De nappade direkt och snart hade jag en provleverans hemma i Södertälje…………..

Eftersom vi var medlemmar i Celiakiföreningen, såg jag att de skulle ha en årlig mässa och jag såg det som ett perfekt tillfälle att göra reklam för mig själv och min produkt.
Jag bjöd på glutenfri pastasallad till alla som kom förbi min monter och till min stora lättnad fick jag väldigt bra respons. Jag blev jätteglad när jag insåg hur många som letade efter alternativa produkter och gav bort en massa provpåsar. Ganska snart efter mässan fick jag samtal från en grossist vars kund, ett skolkök i Tumba, gärna ville köpa pastan och ta in mina produkter i sitt sortiment. Nu var allting på allvar…………………. ”

Nu har det gått 22 år sedan starten och jag är evigt tacksam att jag startade eget och kunde ge sonen och de andra glutenintoleranta barn och vuxna en god pasta som uppskattas fortfarande. Pastan döptes till GLUTIS. Namnet är ett inregistrerat varumärke.
Eftersom sonen Dennis och jag ville äta ännu nyttigare, sökte jag vidare på alternativa produkter och fann paleo produkter. Nu finns både paleo/AIP och glutenfritt på Dorimax sortiment. Våra paleo och AIP produkter döptes till PaleoLita. Namnet är ett inregistrerat varumärke.

Den 9/9-2020 ger vi 10 % rabatt på alla våra produkter. Köpkrav 300kr.
Ange Dennis10% i kassan, då dras rabatten av. Denna rabatt gäller endast 9 september. Så håll utskick.

Välkomna till Dorimax. //Dora Vig Bjon www.dorimax.se

 

Läs mer om hur GLUTIS kom till HÄR.