De flesta stora företag har som ett miljömål att minska utsläppen av växthusgaser. Vi som ett litet bolag vill också dra vårt strå till stacken och därför har vi beslutat att vi reducerar antalet utleveransdagar. Färre antal utleveranser ger mindre lastbil utsläpp samt pall användning (men bättre utnyttjade) vilket ger mindre avfall och färre transporter mellan vårt lager och distributörens lager.

Vårt samarbetspartner DB Schenker har tydliga mål och vi vill hjälpa till med detta på vårt sett.

DB Schenkers mål:

Ett av våra viktigaste arbeten är att minska utsläppen av växthusgaser.  Just nu har vi siktet inställt på att minska våra utsläpp med 70 procent till 2030 och att uppnå Sveriges mål att bli klimatneutrala 2045. Läs mer om det.

Vad innebär det för oss i praktiken?

Istället för leverera 3 dagar i veckan, kommer vi skicka ut paket 2 dagar i veckan. Vi har valt tisdagar och fredagar som leveransdagar för att kunderna ska kunna välja om de vill få sina paket på början eller på slutet av veckan. Vid röda dagar skickar vi paket dagen innan.

Under 5 års tid har vi skickat ut paket på måndagar som innebar att vi fick arbeta, svara på mail och packa varor på söndagar. Nu kan vi få helgledigt och vi kan börja arbetsveckan utvilad med en härlig energi. Nu blir det flera paket att packa dessa 2 dagar, men vi ser framemot att leverera våra speciella produkter till många nya kunder och självklart till våra gamla och trogna kunder.

Vad innebär detta för våra kunder?

Ni som lägger order under helgen, kommer få era paket 1 dag senare. Det hoppas jag att ni kan stå ut med.

Många bäckar små……

//Dora, vd på Dorimax AB