Nu är det semmeltider och de kommer tillbaka varje år.

2017 februari fick jag besök av Cecilia Nisbet Nillsson som driver Swedish Paleo och är författare till 2 paleo böcker. Eftersom det var semmeltider, då bakade jag semlor och testade 2 olika recept på semmeldeg. Recepten hittade jag på nätet men av lycklig händelse fördubblade jag ena ingrediensen och bytte ut mandelmjölet mot vårt Jordmandelmjöl och fick ett fint, fast och mjukt semmelbröd.
Den ena degen gjordes på mycket Fiberhusk (LCHF) och den andra på Jordmandelmjöl. Min kräsna familj testade också de färdiga semlorna och vi har fått en vinnare.
Vinnaren blev degen med Jordmandel! LCHF semlan var också fin, med den var mera ”gummiaktig” sa min man, men helt OK. Vinnaren hade mera smak och textur. Fyllningen blev självklart min egen Jordmandelmassa som är fri från nötter och mandel, samt socker. //Dora

RECEPT på den godaste paleo semlan 2017