MJÖLMIX MAGIC – universal mjölmix

Med Mjölmix Magic händer det magiska i köket. Du kan baka både saltiga och söta bakverk. En mjölmix som är neutral och passar därför lika bra till bröd som till söta bullar. Du tillsätter salt eller socker.

Med mixen kan man baka bröd, kakor, pizza, bullar…… Vid tillagning tillsätter du vatten, ägg, olja socker eller salt.

Mjölmixen är en paleo mix, den innehåller ej gluten, mjölk, majs, baljväxter eller socker.

Nu undrar du säkert vad innehåller mixen? Jo, den innehåller: tapiokastärkelse, kokosmjöl, gul linfrömjöl, fiberhusk, konjakmjöl.

Denna vecka har jag bakat mycket med Magic och fått fina resultat. Jag har gjort en ungersk Julkaka med vallmo. Sedan har jag bakat Formbröd och Lussekatter, samt Pepparkakor. Recept på Formbröd. 

Recept på Lussekatter kommer att finns på Dorimax FB sida.

Varje gång, när jag är klar med bakningen, går jag till min man och han får vara försökskanin, han får smak alla mina försök. Ofta mina försök blir godkända, men inte alla. Är man inte van med mindre socker och annan konsistens på slutprodukten, då upplever man bullen, brödet lite annorlunda. Människor som måste äta glutenfritt, paleo eller AIP diet vänjer sig snabbt med mindre socker och accepterar slutresultatet på en bulle eller bröd, som inte är helt perfekta i formen eller i konsistensen. Men de är mycket nyttigare än traditionella  bullar, bröd som görs på vetemjöl och mjölk.

Idag firar min man och jag vår bröllopsdag (vi gifte oss 12-12-12) och du undrar säkert vad jag ska baka åt honom. Tyvärr inget. Idag tar jag ledigt från bakning och vi ska äta Julbord på en Fiskrestaurang…..

Om du vill veta mer om vad du kan baka på Magic mjölmix, följ Dorimax FB sida, eller kom med i min FB grupp, Paleo & AIP i vårt kök -bakning och matlagning……..

Här köper du Magic.

Trevlig 12/12.

//Dora

PS! Just nu erbjuder vi 20% rabatt på MJÖLMIX MAGIC i vår webbshop. För att få rabatt ange koden Julkalender12 i kassan. Rabatten kan användas till 31 december. Länk till produkterna hittar du längre upp i texten.

Du kan använda flera rabattkoder i kassan samtidigt. Om du vill handla både MAGIC och PROTEINPULVER, anger du olika rabattkoder efter varandra och uppdaterar kassan.