GRÖNBANANMJÖL PaleoLita

Vi, på Dorimax är stolta över att vi var först ut med Grönbanamjölet i Sverige. Det var vi som satte namnet på kartan. 🙂

Vårt Grönbananmjöl har blivit utvald som en av  årets nyheter på Allt för Hälsan mässa år 2015 och hamnade på Nyhetstorget. Vi var väldigt stolta för denna uppmärksamhet. Nu finns mjölet även hos HÄLSOKRAFT kedjan i hela landet och hos några andra återförsäljare.

Lite fakta:

Grönbanan/Kokbanan/Matbanan är en viktig källa till Resistent Stärkelse 2, dvs till fiber. Resistent Stärkelse 2 är en typ av stärkelse som inte tas upp i tunntarmen, dvs vår kropp inte kan bryta ner, utan den når tjocktarmen oförändrad. Där smälter mjölet och omvandlas till näring åt de goda tarmbakterierna. När dessa bakterier har ”ätit” upp fibrerna, som även kallas prebiotika (inte probiotika),  tillverkar de smörsyra till kroppen som är läkande för våra tarmar och vår tarmslemhinna.

GRÖNBANANMJÖL kallas även Pisangpulver och är ett glutenfritt mjöl som kan blandas med andra mjölsorter för att t.ex. öka fiberinnehållet i bröd

Hur använder man Grönbananmjölet?

Fört att inte förstöra RS2, ska man helst inta (äta) mjölet kallt. Exempelvis utrört i vatten, blandat i smoothie eller till fil/yoghurt.

Om man värmer upp mjölet, t. ex, man lagar pannkakor, bör man se till att äta pannkakorna kalla.

På Grönbananmjöl påsen hittar man ett enkelt Pannkaksrecept som är fritt från gluten och mjölk. I receptet används endast vatten, ägg och lite kokosfett.

Vi har fått in många rapporter från typ 2 diabetes kunder att de har fått lägre blodsockervärde på morgonen när de intar mjölet på kvällen.

De flesta människor äter fiberfattigt, därför kan man få lite väderspänningar när man börjar äta mjölet eller om man äter färsk grön matbanan.

Just nu erbjuder vi 20% rabatt på Grönbananmjöl i  vår webbshop. För att få rabatt ange koden ”Julkalender1” i kassan. Rabatten kan användas till 31 december. Länk till Grönbananmjöl Välkomna.