Vilken fantastisk film från Vetenskapens värld. Alla bör se den!

Guldet i dina tarmar – som handlar om våra goda bakterier och deras föda, Fibrerna. Jag lägger upp länken längs ner för er som har missat den.

Ni vet att ett starkt immunförsvar hjälper kroppen att bekämpa sjukdomar, virus och dåliga bakterier, även cancer…. Eftersom ca 80% av immunförsvaret finns i våra tarmar, på grund av de goda bakterierna, då måste man se till att mata dessa kompisar med rätt fiber/prebiotika/Resistent Stärkelse 2. Om våra kompisar får mat då är de kvar och gör sitt jobb, om maten är slut då minskar de, eller försvinner delvis/helt.

Ni undrar säkert var finns deras föda, dessa fibrer? tex. i omogen Kokbanan, eller i #Grönbananmjöl #paleolita, i Cikoria som innehåller #Inulin , i äppelskal som innehåller #pektin, i #jordmandel mm. Hos oss på Dorimax finns flera sorters produkter som innehåller RS2, dvs Resistent Stärkelse 2.

Grönbanan mjölInulin pulver av CikoriaJordmandel hela och skalade

För att RS2 skall hamna i tjocktarmen, där de flesta goda bakterier befinner sig, då ska man se till att man intar dessa fibrer kalla. Om ni värmer upp livsmedlet som innehåller RS2, men sedan kyler ner det, då hinner dessa fiber gå tillbaka till sin ursprungs läge och blir resistenta igen, men denna fiber kallas nu RS3.

Vill ni läsa mer om hälsosamma Fiber och vad är skillnaden på olika Resistenta Stärkelse? klicka på länken: Magiska fibrer

När bakterierna äter upp fibrerna, då skapar de smörsyra, som är läkande för tarmen, tarmens slemhinna.

Är man inte van med mycket fiber, då kommer ni ha gaser. Ni kommer att prutta- på ren svenska ……… därför ska ni vänja er sakta med resistent stärkelse.

När ni äter mycket fiber då kommer det synas i toaletten. Fiberrik kost ger rik avföring, ungefär som en elefant. Äter ni för lite fiber men mycket protein, då blir bara en toypudel bajs. Så se till att bajsa som en elefant. Vi på Dorimax gör vi detta sedan 5 år, …… tack vare att vi tog Grönbananmjölet till Sverige.

Önskar er god tarmhälsa //Dora

Här kan ni handla våra RS2 produkter: Grönbanan   Inulin   Jordmandel

Guldet i dina tarmar