På begäran från våra kunder utökar vi nu vårt PaleoLita paleo och AIP sortiment med spännande produkter. Dels för att man ska kunna baka våra recept med speciella råvaror och för att kunna handla allting från samma webbshop.

Vårt utbud kommer att kompletteras med följande produkter för bakning: Bambufiber, Arrowrotsmjöl, Kokosmjöl (eko), Inulin av Cikoriarot, Erytritol, Kokosblomsocker, Tapioka pärlor och Tapiokastärkelse.

Några ord om dessa produkter.
Bambufiber kan man tillsätta vid bakning av bröd för att ge det knaprig skorpa och suga upp överflödig vätska.

Arrowrotsmjöl binder vätska och kan användas vid redning av såser, samt i brödbak.

Kokosmjöl
 är ett fiberrikt mjöl som används i bröd och i söta bakverk.

Inulin
är ett spännande alternativt sötningsmedel som innehåller prebiotika, dvs kostfiber som fungerar som föda för våra goda tarmbakterier. Inulin framställs av cikoria roten och används som ett nyttigt alternativ istället för socker.

Erytritol (E968) är en sockeralkohol och används istället för socker inom paleo, men ej i AIP. Den tillför ej kalorier och kolhydrater. Den upplevs ge en kylande effekt i munnen.

Kokosblomsocker är en ren och naturlig produkt som tillverkas av nektar från kokospalmer. Sockret har en brun färg och smaken påminner om kola.

Tapioka pärlor framställs av tapiokastärkelse och är en utmärkt produkt att laga pudding eller använda som färgad dekoration. Pärlorna är godkända inom paleo men inte i AIP.

Tapiokastärkelse utvinns från roten maniok/kassava med en speciell teknik och den används att reda såser eller i kak och brödbak inom paleo, men inte i AIP.

Produkterna kommer att finnas för beställning i slutet av Maj 2018.

Hoppas ni kommer gilla våra nyheter och att bakningen blir en trevlig upplevelse.