När min far låg på sjukhuset 2016 med cancer i kroppen och hade 2 månader kvar i livet, erbjöd personalen honom en näringsdryck som baserades bara på socker. SOCKER?! Socker till en cancer sjuk patient?! Visste ni att cancer celler lever på socker? Socker är deras näringskälla. Är så tråkigt att vården är inte upplyst tillräckligt, eller blundar för och av okunskap erbjuder cancerpatienter den vanliga sjukhuskosten som är så näringsfattig och fullt med dold socker. 

Så vad gjorde vi? Vi började laga mat åt pappa och gjorde olika Näringsdryck, där basen var vår Jordmandel. Varför precis Jordmandel? Ju, jordmandel, även kallad Tigernötter/Chufa är en överlevnadsnöt, eftersom den innehåller viktiga vitaminer som A-D-E-K. Har bra balans mellan Omeg 6 och Omega 9. Den ger energi, innehåller mycket fiber, belastar inte kroppen. 

I vår Näringsdryck hade vi alla möjliga raw livsmedel som skulle ge nytta för kroppen och mat åt de goda tarmbakterierna. Det är jätte viktigt att ”mata” våra vänner, eftersom vårt immunförsvar finns i vår mag-och tarmkanal. När man äter mediciner och speciellt när man äter antibiotika, då slår man ut våra vänner och det kan ta upp till 1 år innan de hittar tillbaka.  Medan de goda är borta, då kan andra dåliga bakterier föröka sig och ta över. Därför är det ytterst viktigt att äta fiberrika föda/Prebiotika som Grönbanan och ta Probiotika, dvs kapslar med miljarder goda bakterier. På marknaden finns nu en produkt som heter Symbiotic. Produkten innehåller både probiotika och prebiotika.

Vår dryck hade olika smak och konsistens, men basen var alltid Jordmandel och lite Grönbananmjöl. Vi använde också: Kokosolja, Probiotika, Dadlar, Grönkål,  Havtorn, Banan, Avocado, D-vitamin droppar, Kokosmjölk, Äpple, Rödbetor, Apelsin, Morötter och allt som kom från växtriket och inte var upphettad.

I dagens dryck har jag endast Vatten, Jordmandel, Grönbananmjöl, Inulin, Macapulver, Honung och pudrat med kanel