Här nedan finner ni information om alla våra produkter

Vi är det lilla företaget med de unika glutenfria produkterna sedan 1998. Vi har 2 st registrerade varumärken, GLUTIS och PaleoLita.

GLUTIS som är en stor favorit hos barn och vuxna och är förmodligen Sveriges godaste pasta. PaleoLita sortiment innehåller Paleo, LCHF och AIP anpassade produkter.

Vi saluför paleo mjöl och andra produkter som ingår i Autoimmun protokollet. Tex. Grönbananmjöl, Jordmandelmjöl (chufa), Cassavamjöl, Malangamjöl och Grönbanan (Plantain) chips. Välkomna att handla här hos oss.

Glutis

GLUTIS Pasta och Kex. Pastan är en stor favorit hos barn och vuxna och är förmodligen Sveriges godaste pasta. Vår pasta kan skrivas ut på recept och därmed kan alla barn som är under 16 år få GLUTIS på livsmedelsanvisning hos en dietist.

GLUTIS Kex finns i 3 olika smaker. Naturell, Kummin och Pizza.

PaleoLita

PaleoLita är ett inregistrerat varumärke med Paleo, LCHF och glutenfria produkter. I vår PaleoLita serie ingår dessa produkter: Pasta, Jordmandel och Grönbanan, Cassava samt Malanga mjöl.

Tortolines

TORTOLINES grönbanan chips är ett naturligt glutenfritt snacks. TORTOLINES finns i fem olika smaker: Sweet, Salted, Thai, Spicy och Lemon.

Grönbananmjöl

GRÖNBANANMJÖL är ett naturligt glutenfritt mjöl som ingår i vårt PaleoLita – PALEO sortiment. Grönbanan även kallad plantain, matbanan eller kokbanan, innehåller mycket fiber som är bra för våra tarmbakterier.

Jordmandel

Jordmandel – Tigernötter – Chufa. Kärt barn har många namn. I vårt PaleoLita sortiment ingår en fantastisk produkt som heter Jordmandel.

Grönbanan

Grönbanan även kallad plantain, matbanan eller kokbanan, innehåller mycket fiber som är bra för våra tarmbakterier.
Vi har både Grönbananmjöl och Tortolines (banan chips) i vårt sortiment.

Pasta

Vi saluför många olika glutenfria pastasorter. GLUTIS och PaleoLita är våra 2 varumärken.

Saltinhalator

Saltinhalator mini (Saltpipa), den äkta ungerska saltinhalatorn. Den rensar och vårdar luftvägarna. Andningen blir lättare och irritationen i luftvägarna minskar.

Hej vilken trevlig sida bra information. Visste inte att det fanns detta mjöl, jordmandelmjöl perfekt jag som är nötallergisk.

Annica

Hej!! Jag tycker verkligen om era produkter!

Lotta Wanner

Doras grönbananmjöl har liknande egenskaper vad gäller resistent stärkelse (RS) som kallt potatismjöl har och är ett alternativ för den som är skeptisk mot potatis för att det är en nattskatteväxt.

Per Wikholm, Mikrobiolog och omvärldsanalytiker

Jag finner detta mycket intressant. Jag är professor och föreläser om hälsa – jag har jobbat mycket med forskning om grön banan i det förgångna. Fann bl.a. att det var bättre med grön banan vid magsår än alla världens magmediciner.

Stig Bengmark, Professor

I sitt sortiment har hon även mjöl av tigernöt eller chufa. Tigernöten har hängt med oss i många miljoner år sedan våra förfäder vandrade ut på den afrikanska savannen. Den är inte en nöt utan en rotknöl, precis som potatisen. Jag har själv testat Doras tigernötsmjöl i pannkakssmet och för panering av schnitzlar och det funkar utmärkt.

Per Wikholm, Mikrobiolog och omvärldsanalytiker

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

    [wpgdprc "Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter."]